RSS

Het Grote Gebeuren, 1 november 2014

Het Grote GebeurenHet Groningse, literaire festival Het Grote Gebeuren dat op zaterdagavond 1 november zal plaatsvinden in de Centrale Bibliotheek Groningen heeft de schrijvers Adriaan van Dis en Ilja Leonard Pfeijffer bereid gevonden om op het festival op te treden. Pfeijffer won met La Superba dit jaar de Libris Literatuurprijs en kreeg onlangs de opdracht het poeziegeschenk van volgend jaar te schrijven. Adriaan van Dis werd bij een groot publiek bekend als presentator van een ongeëvenaard boekenprogramma en door zijn romans. Vlak voor Het Grote Gebeuren verschijnt Ik kom terug, een roman die gaat over een bijna honderdjarige moeder en een familiegeschiedenis die van leugens aan elkaar hangt.

Daarnaast maken veel meer schrijvers hun opwachting: een flinke handvol debutanten en gelauwerde auteurs als Thomas Heerma van Voss, Renske de Greef en Peter Middendorp. Er zijn verder optredens van de Belgische dichter/cabaretier Maud Vanhauwaert, van vertaler en dichter Erik Bindervoet, van classicus en dichter en vertaler Piet Gerbrandy, er zijn gesprekken over vertalen, over debuteren en een talkshow over de Stand van de Letteren. Voor de muzikale afsluiting zorgt Jan Rot. Ook de Zeeuwse troubadour Broeder Dieleman verzorgt een optreden.

Kaartjes voor het festival zijn te koop in de Bibliotheek Groningen, bij boekhandel Van der Velde in de Guldenstraat en via de website, waar ook meer informatie te vinden is.

 

Literair festival Het Grote Gebeuren

Zaterdag 1 november
20.00 – 24.00 uur
Bibliotheek Groningen
Oude Boteringestraat 18
Entree: voorverkoop € 15,-
studenten €12,50