RSS

Nieuw boek van Anton Brand

mnl-na-001-laatste-reis-schermres.jpgOp zondag 19 februari 2012 presenteert Uitgeverij Passage in Groningen het nieuwe boek van Anton Brand: Laatste reis. In het spoor van Vincenzo Bellini.

Bellini schreef onder andere La Sonnambula, Norma en I Puritani. Hij zou de grootste operacomponist van de negentiende eeuw worden, maar overleed onverwachts onder dubieuze omstandigheden op 23 september 1835 in een voorstad van Parijs – nog geen vierendertig jaar oud. Hij werd begraven op Père Lachaise.

Anton Brand raakte dankzij Bellini geïnteresseerd in de operacomponisten van de negentiende en twintigste eeuw – Rossini, Donizetti, Verdi, Puccini – in hun werk, levens en liefdes. Hij ging op zoek naar de achtergronden van hun muziek en bezocht de plaatsen waar ze hebben gewoond.

De roman De laatste reis, met een prachtig omslag van Ruurd de Boer (DBDdesign), wordt op 19 februari aanstaande vanaf 15.30 uur gepresenteerd in Het Paleis, Boterdiep 111, Groningen. Schrijver, beeldend kunstenaar en recensent Eric Bos houdt een inleiding. Het boek heeft een eigen weblog en informatie is ook te vinden op de site van Uitgeverij Passage.