RSS

Guus Erkens van de Zuidelijke Afdeling bericht:

os-moddersproak-affiche.pngTroubadours bepakt met hun gitaren, zoetgevooisde Keulse nachtegalen, buuttereedners met hun sjeile zeever en dialectdichters met hun pennevruchten: op 1 oktober vormt het dorpje Vijlen, gemeente Vaals, heel even een streektalig vijflandenpunt. Het grootste jaarlijkse dialectevenement in de Euregio Maas-Rijn viert er die dag het eerste lustrum onder het motto”Vijf jaar Moddersproak, vijf landen, één volkstaal’, en de deelnemende artiesten komen behalve uit de Benelux en Duitsland voor het eerst ook uit Frankrijk, waar in een groot deel van de Elzas een met de Limburgse dialecten vergelijkbaar Rijnlands getint dialect wordt gesproken.

Os Moddersproak begon in 2007 op initiatief van de jonge germanist en neerlandicus Jean Frins (1982), alumnus van de RuG en penningmeester bij de Zuidelijke Afdeling van de MNL. Het evenement oogstte van meet af aan veel lof, zowel bij het publiek als in de internationale pers: de eerste editie werd onder meer door de Italiaanse RAI gefilmd.

Zie voor verdere informatie  de website van Os Moddersproak.